Janadesh, la lluita dels sense terra a l'Índia - Extramurs | Extramurs
Extramurs

Documental

Janadesh, la lluita dels sense terra a l’Índia

janadesh

Durant 30 dies, 25.000 homes i dones provinents dels sectors més desafavorits de l’Índia van recòrrer a peu 350 km per exigir una redistribució justa de les terres.

| Redacció Extramurs | 08/05/2012 a les 01:36

Ho signa...
Extramurs.cat
Extramurs.cat
Informació planetària

Janadesh és la campanya de lluita no violenta més important des dels temps de Gandhi. L’any 2010, durant 30 dies, 25.000 homes i dones provinents dels sectors més desafavorits de l’Índia van recòrrer a peu els 350 km d’autopista que separen la ciutat de Gwalior de la seu del Parlament, a Delhi. L’objectiu: iniciar una vaga de fam massiva per exigir una redistribució justa de les terres.
Aquests guerrers sense armes pensen que el sacrifici, la disciplina i el sofriment personals són millors eines que els fusells per produir un canvi social. Saben que exposar-se a la violència de l’oponent sense tornar-s’hi comporta grans perills, però que la seva acció té més valor que tones de prèdica.

Davant del coratge mostrat pels caminants, el govern indi, preocupat per mostrar el país com a potència econòmica emergent i epicentre global de la mística, es veurà obligat a respondre…

Des de la Fundació Quepo (@quepo_org) van voler recolzar a l’equip que havia viatjat a l’Índia per caminar 350km al costat de 25.000 persones que exigien unes condicions de vida més humanes. Creien que aquesta poderosa forma de lluita neogandhiana, activa i sense armes, pot i ha de servir d’exemple a altres moviments de no violència i acció participativa que es gesten en altres parts del món.

Svetlana Broz: “Possiblement Tito s’equivocà al valorar les capacitats i la sinceritat dels seus successors”