La brutalitat a Siria

La presidenta del Parlament sirià, Hadia Abás, ha emfatitzat la importància de coordinar esforços per fer front al terrorisme que amenaça el món.

“Els atacs terroristes que han sacsejat diverses ciutats en diferents parts del món i han acabat amb la vida de civils innocents evidencien la brutalitat del terrorisme”, ha indicat Abás en la 135ª Assemblea de la Unió Interparlamentaria (UIP).

Es permet l’entrada de terroristes?

En declaracions pronunciades aquest dilluns a la ciutat suïssa de Ginebra, la política siriana ha assenyalat que malgrat aquesta realitat, alguns Governs segueixen recolzant el terrorisme i permeten la lliure circulació de desenes de milers de terroristes a les seves fronteres, el reclutament de mercenaris, el seu finançament i entrenament.

Els atacs terroristes que han sacsejat diverses ciutats en diferents parts del món i han acabat amb la vida de civils innocents evidencien la brutalitat del terrorisme”, indica la presidenta del Parlament sirià, Hadia Abás.
En tal context, Abás ha urgit a totes les parts al fet que participin en la batalla antiterrorista i concentrin els esforços per eliminar aquest flagel.

Lluita contra el terrorisme

En referir-se a la situació que travessa Síria, la presidenta del Parlament sirià s’ha mostrat convençuda que la lluita contra les bandes terroristes i l’aixecament de les sancions econòmiques imposades contra Damasc per poders regionals i internacionals, coadjuvarien a una solució política a la crisi que sofreix el país.

Aquesta solució, ha avançat Abás, no obstant això, ha de “garantir la sobirania, la independència i la integritat territorial del país, a més de respondre a les aspiracions del poble sirià”.

En ratllar de “injustes” i “unilaterals” les sancions, la política àrab ha ressaltat que l’embargament ha provocat el sofriment de la nació siriana per més de cinc anys, impedint-la tenir accés a les necessitats fonamentals com a aliments i medicaments.

L’embargament al petroli, les restriccions a determinades inversions, la congelació dels havers del Banc Central de Síria en la Unió Europea (UE), les restriccions a algunes exportacions d’equipament i tecnologies, així com tecnologies utilitzades per vigilar o interceptar Internet i les comunicacions telefòniques es troben entre les mesures antisirias. Abás ha demanat a la comunitat internacional que s’encarregui de posar fi a aquestes sancions que “violen” els drets més fonamentals humans.

La presidenta del Parlament sirià ha subratllat en la necessitat de recolzar als sirians en la lluita antiterrorista que porten, doncs, ha defensat, el terrorisme dirigeix els seus atacs contra la humanitat, els valors i les normatives internacionals.