L’escàndol dels abusos de Kevin Spacey

Un dels clixés mil·lenaris utilitzats contra els homes gais i bisexuales és que suposen una amenaça per als nens, que són sinònim de pedòfils i pederastes. Aquesta mesquina mentida ha resultat ser útil per justificar la persecució sistemàtica d’homes gais i bisexuales. I és per això que la declaració de Spacey és tan absolutament menyspreable. Spacey ha estat acusat d’un intent d’agressió sexual contra l’actor Anthony Rapp, que tenia 14 anys al moment de l’atac. El guanyador de l’Oscar ha dit que no recorda gens del succeït i ha triat usar l’oportunitat per sortir de l’armari.

Sortir de l’armari és una fita en el personal per a tots els homes gais, un moment decisiu «abans i després». Pot implicar un estrès important per culpa de la por al rebuig, però per a molts és un alliberament, com llevar-se de damunt un pes agotador. Que ara molts homes se sentin còmodes en sortir de l’armari es deu a una lluita dolorosa i perllongada per part del col·lectiu LGTBI, sobretot en una època en la qual ser gai podia suposar ser arrestat i empresonat.

L’homosexualitat com a atenuant d’un mal comportament

No estic entre els quals creuen que els personatges públics tenen una responsabilitat especial de sortir de l’armari, encara que sí és cert que el fet que hi hagi figures respectades obertament gais ajuda a les persones que estan lluitant amb el que són. Es tracta d’un moment profundament personal, i solament a aquells que utilitzen les seves plataformes per promoure l’homofòbia (com a polítics que són gais en secret i voten en contra dels drets LGTBI) haurien de ser declarats gais en contra de la seva voluntat.

Però usar una acusació d’intent d’agressió sexual contra un nen com a oportunitat per sortir de l’armari? Kevin Spacey, una vegada més, com t’atreveixes. Quan els famosos responen a escàndols tenen un equip de representants experts en relacions públiques per ajudar a esbossar els comunicats. I què intenten fer els representants en aquest tipus de circumstàncies? Intenten desviar l’atenció introduint una nova història. En aquest cas, era la sortida de l’armari del seu client. Spacey ha danyat a una minoria de la qual s’ha negat a formar part fins a fa unes hores.

Recordes la Secció 28, introduïda pel govern de Thatcher en 1988, prohibint l’anomenada «promoció de l’homosexualitat» a les escoles? Recordes com els seus defensors van justificar aquesta legislació homófoba recolzant-se en que els homes gais eren desviats i pervertits que amenaçaven als nens del país?